Selecteer een pagina

Gezondheidsproblemen die onverklaarbaar lijken en waar geen directe oorzaak voor te vinden is,  zoals huid en darmproblemen, hoofdpijn en menstruatieklachten, nek en rugklachten of intoleranties en allergieën hebben wel degelijk een oorzaak. En dit heeft alles te maken met hoe jij in de basis bent opgegroeid, onder welke omstandigheden, in welk familiesysteem. Dit beïnvloedt in grote mate je gezondheid. 

Vrouwen met lichamelijke klachten & gezondheidsproblemen

Ben jij een vrouw en heb jij lichamelijke klachten of ongemakken? Doe je er alles aan om gezond te leven en te eten en blijven de klachten en gezondheidsproblemen ontstaan? Dan is het belangrijk om te weten dat er veel meer factoren een rol spelen dan alleen gezonde voeding en mindset.

Het familiesysteem en je chakra’s

Laten we even voorop stellen dat geen enkele familie perfect is. Onze ouders, grootouders en overgrootouders hebben alles gedaan, waarvan zij dachten dat dit goed was. Ze wisten niet beter of konden niet anders met de middelen en de kennis die ze hadden. Wat ze waarschijnlijk niet wisten is dat mentale en emotionele patronen de chakra’s beïnvloeden, waardoor de energiestroom niet vrij meer kan stromen.

Vooral op de eerste, tweede en derde chakra zit veel rommel opgeslagen die in het familiesysteem aanwezig kunnen zijn zoals:

– Onverwerkte woede en andere gevoelens (uit onze jeugd)

– Onopgeloste kwesties met ouders

– Psychologische programmeringen die beperkend werken (jij bent dom, waardeloos, stout)

– Wrok en gevoelens van afwijzing

– Jezelf opgesloten voelen

– Onveiligheid in relaties

– Niet kunnen voldoen aan…

– Moet opklimmen en vechten op de ladder

– Gevoel van afhankelijkheid hebben of volledig onafhankelijk zijn

– De behoefte aan wraak

– Schuldgevoelens en verdriet

– Geen grenzen kunnen stellen

– De wens om een relatie te beëindigen, maar bang zijn voor de financiële consequenties

– Schaamte voor je lichaam

– Schaamte voor de achtergrond van je familie of de sociale status van de partner

– Dader of slachtoffer van incest, verkrachting of mishandeling

– Schuldgevoelens over een abortus

– Niet in staat zijn om je eigen creaties te lanceren

– Niet in staat zijn om zwanger te worden

– De man moeten dienen

Al deze en andere onverwerkte gebeurtenissen, herinneringen en ervaringen trekken energie uit de onderste drie chakra’s. Dit kan allemaal invloed hebben op de organen in deze gebieden. Hieronder volgt een meer gedetailleerde bespreking van de aandoeningen die bij elke chakra horen.

Chakra 1: ondersteuning van het fysieke lichaam, heupgewrichten, wervelkolom, bloed, immuunsysteem

Mentale, emotionele problemen die zich voordoen: Veiligheid/zekerheid in de wereld. Weten of iemand dan al wel of niet te vertrouwen is. Weten wanneer we bang moeten zijn en wanneer niet. Evenwicht tussen onafhankelijkheid en afhankelijkheid.

Fysieke klachten: chronische problemen van de wervelkolom. Rugpijn, ischias. Scoliose. Endeldarmtumoren, endeldarmkanker. Fibromyalgie. Auto-immuunziekten. Artritis. Huidproblemen.

Chakra 2: Baarmoeder, eierstokken, schaamspleet, vagina, baarmoederhals, dikke darm, onderste wervels, bekken, appendix, blaas

Mentale, emotionele problemen die zich voordoen: Evenwichtig verlangen in het leven naar seks, geld en relaties. In staat zijn om samen met anderen iets te scheppen. Vruchtbaarheid en voortplanting. Dynamiek in relaties, zoals afhankelijkheid vs. onafhankelijkheid, geven en nemen, duidelijk grenzen vs. onduidelijke grenzen, assertiviteit vs. passiviteit.

Fysieke klachten: Gynaecologische en verloskundige problemen. Pijn in de onderbuik en de onderrug. Creativiteit. Seksuele potentie. Urinewegproblemen. Blindedarmontsteking.

Chakra 3: Buik, bovenste deel van de darmen, lever, galblaas, onderste deel van de slokdarm, nieren, alvleesklier, bijnieren, milt, middelste deel van de ruggengraat

Mentale, emotionele problemen die zich voordoen: Zelfachting, zelfvertrouwen of zelfrespect. Adequaatheid vs. minderwaardigheid met betrekking tot bekwaamheid en vaardigheid in het leven. Verantwoordelijkheid vs. onverantwoordelijkheid. Verslaving. Agressief vs. defensief. Competitief vs. niet competitief, winnen vs. verliezen. Territoriumdrift/te veel grenzen. Angst voor verantwoordelijkheid of om eigen beslissingen te nemen. Overdreven verantwoordelijkheidsgevoel.

Fysieke klachten: Zweer aan de twaalfvingerige darm, maagzweer, dikkedarmontsteking, spastische darm. Brandend maagzuur, maagontsteking. Alvleesklierontsteking en diabetes. Verstopping, diarree. Indigestie, chronische of acuut. Anorexia en boulimie. Leverstoornissen. Hepatitis. Aandoeningen van de bijnier.

Chakra 4: Hart, longen, bloedvaten, schouders, ribben, borst, middenrif, bovenste deel van de slokdarm

Mentale, emotionele problemen die zich voordoen: Emotionele expressie, zoals woede, vijandigheid, vreugde, liefde, verdriet en vergiffenis kunnen voelen, uiten en verwerken. In staat zijn om wederzijdse relaties aan te gaan met een balans tussen geven en nemen, de zorg voor jezelf vs. de zorg voor anderen, intimiteit met anderen vs. alleen kunnen zijn (intimiteit met zichzelf).

Fysieke klachten: Ziekten van kransslagaders. Hartinfarct. Hoge bloeddruk. Hartritmestoornissen. Pijn op de borst. Mitralisklepprolaps. Hartvergroting. Gebrekkige pompwerking.

Chakra 5: Schildklier, lucht-pijp, nekwervels, keel, mond, tanden en tandvlees

Mentale, emotionele problemen die zich voordoen: Communicatie: uiten vs. bevatten (spreken vs. luisteren). Timing: doordrukken vs. afwachten. Wil: koppig vs. volgzaam.

Fysieke klachten: Bronchitis, heesheid, chronische keelpijn, zweertjes in de mond, tandvleesproblemen. Problemen met de kaakgewrichten. Problemen met de tussenwervelschrijven in de nek. Chronische nekpijn. Laryngitis. Opgezwollen klieren in de hals. Schildklieraandoeningen.

Chakra 6: Hersenen, ogen, oren, neus, pijn-appelklier

Mentale, emotionele problemen die zich voordoen: Visie: duidelijk vs. dubbelzinnig. Gedachte: linkerhersenhelft vs. rechterhersenhelft. Rationeel vs. niet rationeel, rechtlijnig vs. holografisch. Star vs. flexibel. Moraliteit: conservatief vs. liberaal, regels opvolgen vs. begrijpen dat er uitzonderingen zijn op regels. Geremdheid vs. ongeremdheid.

Fysieke klachten: Hersentumors, hersenbloedingen, beroertes. Neurologische aandoeningen. Blindheid, doofheid, ziekte van Ménière. Duizeligheid, oorsuizingen. Ziekte van Parkinson. Leerproblemen. Epilepsie.

Chakra 7: Kan invloed hebben op alle organen

Mentale, emotionele problemen die zich voordoen: Duidelijk besef van je doel in het leven vs. vertrouwen dat het leven een doel heeft dat misschien niet duidelijk is. Connectie met god of een universele energiebron. De paradox begrijpen dat iemand invloed kan hebben op de gebeurtenissen in haar leven, maar er ook op vertrouwen dat alles gaat zoals het gaat en dat je over sommige dingen geen controle hebt.

Fysieke klachten: Ontwikkelingsstoornissen (spastische verlamming), genetische stoornissen, multiple sclerose, amyotrofische lateraalsclerose (ALS), afwijkingen waarbij meerdere systemen betrokken zijn. Alle levensbedreigende ziekten of ongelukken die bedoeld zijn om wakker te schudden.

Iedere klacht heeft je iets te vertellen

Alles begint met een simpele klacht. Hoe meer we dit onderdrukken of er geen aandacht aan geven hoe groter of zwaarder de klacht wordt. Uiteindelijk leidt dit tot ziekte. Onder iedere klacht schuilt een herinnering, patroon of gebeurtenis die we mogen zien, loslaten of veranderen. Dit doe je door bewust contact te maken met je lichaam. Lees meer hierover: Communiceren met de wijsheid van je lichaam om te helen.

Je familiesysteem onderzoeken, leidt tot een betere gezondheid

Door overtuigingen, patronen en gewoontes die in je familiesysteem spelen onder de loep te nemen kun je voor jezelf nagaan of dit voor jou klopt. Is dit hoe jij wilt dat het is? Heb jij gevoelens van schaamte, schuld, verdriet? Of geloof jij dat jij op een bepaalde manier moet zijn en handelen om anderen tevreden te stellen? Hoe wil jij dat jouw leven is, zonder dat je beïnvloedt wordt door het familiesysteem?

Je zal veel onbewuste overtuigingen, patronen en gewoontes los moeten laten om tot je eigen waarheid te komen. En vooral ook veel moeten voelen wat losgelaten mag worden. Wat je eigenlijk gaat doen is jezelf echt leren kennen.

En klachten en ziekte zijn een uitnodiging om over jezelf te leren en los te laten wat jou niet meer dient. Durf jij dit aan te gaan met jezelf?

Jij kan dit!