Selecteer een pagina

Als je het gevoel hebt dat de ander meer geluk heeft, een betere gezondheid, gezelligere vrienden, een mooier lichaam en een makkelijker leven, lees dan zeker even verder. Je ontdekt als snel dat het gras NIET groener is bij de buren. 

Jij bent uniek, evenals je buurman

Jij hebt dit leven, dit lichaam, deze familie en omgeving gekozen. Of je dit nou bewust of onbewust hebt gedaan, dat is niet eens relevant. Dit is wat je hebt en wat je krijgt, JOU. En in dit leven zal je het echt met JOU moeten doen. Dan kun je maar beter verbinden met JOU van binnen en buiten.

Het maakt je erg ongelukkig als je steeds weer kijkt naar wat de ander heeft en wat jij niet hebt. Dit ligt buiten jou en buiten jouw bereik. Sommige dingen kun je wel binnen handbereik brengen door er hard voor te werken, maar maakt dat je echt gelukkig? Als het er is, ben je dan gelukkiger? Misschien voor even?

Ieder mens is uniek, heeft andere vormen, andere karaktertrekken, andere familieleden, andere levenslessen, andere humor, ander uiterlijk, …

Jij hoeft geen kopie te worden van de ander, of beter te worden dan een ander. Jij hoeft niet te streven naar meer van dit of dat. Wie zegt dat dit onderdeel is van jouw levenspad?

We krijgen allemaal waar we voor gekomen zijn

Het is vastgelegd bij je geboorte (Human Design) wat jij hier komt doen op aarde. Geloof het of niet. Iedereen heeft hier iets belangrijks te doen en te leren voor zichzelf! Niet voor de ander, nee voor de groei van het zelf. Dit betekent dat je buurman misschien rijk is en de andere buurman arm. Dit betekent dat iemand anders misschien succesvol is in het leven en de ander wordt ziek.

Alles gebeurt met een reden. Om jezelf beter te leren kennen en te ontdekken wie jij werkelijk bent van binnen. Dus wie ben jij echt en waar gaat je hart harder van kloppen?

Wat heb jij te leren in dit leven?

Wat heb jij op dit moment te leren, waar loop je tegenaan? Is dit op het gebied van relaties, gezondheid, geld, familie? Waar je op vastloopt of tegenaan loopt dat mag jij onderzoeken in jezelf. Niet buiten jezelf en ook niet vanuit je hoofd, maar in je eigen hart en gevoel.

Als jij dit pad van je hart en je gevoel begint te lopen, zal je leven weer gaan stromen. Je leert jezelf beter begrijpen, maar ook de dingen om je heen waarom ze gebeuren zoals ze gebeuren. En sommige dingen zal je nooit begrijpen en hoef je alleen maar te ervaren, te voelen.

Thuiskomen bij jezelf

Jouw lichaam is jouw huis. Als je jezelf daarin niet gelukkig voelt, je vindt het niet mooi of je hebt klachten of ziekte mag je op onderzoek uitgaan. Zolang je het buiten jezelf blijft zoeken en jezelf blijft vergelijken met de mensen om je heen, zal het gevoel van ongelukkigheid en die leegte altijd blijven. Dit leidt tot uiteenlopende verslavingen.

Zo binnen zo buiten. Dat betekent dat wat jij van binnen voelt zich in de buitenwereld aan je zal presenteren. Hoeveel je ook probeert om te veranderen in de buitenwereld, het zal veel moeite kosten en vaak niet blijvend zijn. Wat jij van binnen veranderd, is blijvend en de omgeving om je heen verandert dan met je mee.

Leer jezelf beter kennen

Je kunt jezelf op verschillende manieren beter leren kennen. 

1. Door naar binnen te keren en jezelf vragen te stellen.

2. Door een ander eens te vragen of hij/zij jou eens kan beschrijven.

3. Door jezelf te spiegelen aan de ander en te voelen wat dit met je doet.

Dit zijn 3 waardevolle manieren om jezelf beter te leren kennen en daarmee ook je eigen kwaliteiten te ontdekken. Dit geeft je (zelf)vertrouwen, waardoor je ook meer in contact komt met JOU. En jezelf meer en meer gaat accepteren zoals jij bent.

1. Keer naar binnen
Dit is gemakkelijker dan je denkt. Je kunt mediteren en jezelf vragen stellen. Of je pakt pen en papier en schrijft intuïtief op, waar jij blij van wordt. Je kunt eens wat dingen gaan doen, die je normaal niet doet. Zo ontdek je of het bij je past of niet. Tekenen en schilderen zonder dat je weet wat er op het papier komt is ook heel waardevol. Daarna kun je hier eens naar kijken en voelen wat je waarneemt.

2. Laat de ander jou beschrijven
Vraag eens aan mensen om je heen of ze jou eens willen beschrijven hoe je bent en wat ze aan je waarderen. Bekijk eens wat je hiervan vindt en wat dit met je doet. Laat de ander ook jou eens vragen stellen om jezelf beter te leren kennen. Dit kan je zelfs aan een wildvreemde vragen. Die kan jou namelijk vragen stellen die jij van tevoren niet verwacht. Je zult je verbazen over je eigen antwoorden.

3. Spiegelen
De mensen waar we ons het meest aan ergeren of irriteren die hebben ons het meest te leren over onszelf. Ik kon mezelf vroeger enorm storen aan luidruchtige mensen. Ik leerde dat ik mezelf eens wat meer mocht laten gaan en ook eens luidruchtig mocht zijn. Dat is iets wat ik diep van binnen dolgraag wilde. Waar stoor jij je aan bij anderen en wat zegt dit over jou? Ieder oordeel gaat uiteindelijk over jezelf. 

Je hebt je handen vol aan jezelf
Echt waar, jij hebt genoeg aan jezelf. Aan de uitdagingen die op jouw levenspad komen. En zo heeft echt iedereen dit. Heb begrip en dankbaarheid voor je eigen situatie en struggels in je leven. Iedereen die ik spreek heeft zo op zijn manier uitdagingen op zijn levenspad. Achter ieder gezicht, relatie en gezin schuilt een verhaal. Hoe meer je die van jouw leeft, hoe beter je jezelf en de ander begrijpt en leert dat het gras NIET groener is bij de buren. Jij mag echt gelukkig zijn met wat jij hebt, JOU.